45 plussen

V. V. O. M. A. B.
 

 

 

 

Het is toch wat

EI

De regering is weer eens boos, dat moet eens in de zoveel tijd anders zouden we denken dat ze alleen werken aan onzin zaken. Maar dat is niet zo, ze zijn echt boos omdat de eieren besmet zijn. De warenwet autoriteiten hebben gefaald. Daar schrok ik wel van de autoriteit heeft gefaald, en ja dan moet je boos zijn. Ik zie Rutte, zijn boze gezicht trekken, Pechthold huilt zilte tranen over dit debacle, Buma en Segers liggen op hun knieën en roepen naar onze lieve heer help ons.

Oke, er zit momenteel iets, schijnbaar al jaren in het ei, waardoor je als je gigantisch veel eieren eet, waardoor je, je heel misschien, toevallig na de overconsumptie, je beroerd kan voelen. Dit in tegenstelling tot als  je een bedorven ei eet, waarbij je, je direct heel beroerd bent en zelfs naar het ziekenhuis moet, maar dit terzijde. 

Het is goed dat de pluimveesector, in name met mevrouw de Haan voorop, strenge maatregelen neemt om dit op te lossen. Dit zet zoden aan de dijk meer dan  onze regering, want die is altijd boos en doen niets. Mevrouw de Haan (als ik haar nog mevrouw mag noemen) is niet boos maar bezorgd en doet er iets aan, daar kan de regering een voorbeeld aan nemen .
VUURPIJL

De grote hobby van onze natuurvrienden, hou me ten goede ik ben geen tegenstander om zaken te verbeteren, maar ben wel tegen de milieu maffia. Maar alles wat het stempel; milieu draagt wordt door onze strot geduwd en kost klauwen met geld.

Hoeveel elektrische auto’s zouden er rond rijden als deze niet zwaar gesubsidieerd worden?  De oplaad palen vliegen uit de grond maar het worden er nooit genoeg als iedereen een elektrisch autootje heeft en dan te denken wat als je op vakantie gaat, iedere 200 km opladen (de utopie dat auto’s verder kunnen rijden is onzin) je kan iets verder komen als airco, navigatie, lichten is uitgezet. De drukte bij de oplaadstations als deze er al genoeg zijn zal gigantisch zijn.

Daarbij komt dat auto’s, (als ze een caravan moeten trekken, als ze het al kunnen qua vermogen) nog minder lang met hun accu doen. Wat te doen met vrachtwagens, vliegtuigen, dieseltreinen waar geen stroom naar toegebracht kan worden.

En dan als klap op de vuurpijl stel dat het allemaal wel lukt, waar halen we de stroom dan vandaan niet uit de meest schone en veiligste stroom voorziening kernenergie, want daar zijn we op tegen, maar uit, u raad het al, fossiele stroomvoorzieningen gestookt op steenkool, aardgas en olie om aan de vraag van stroom te kunnen voldoen.

Het zal er eerder op neer komen dat de gewone man met de elektrische fiets mag en vakantie viert in eigen achtertuin, met de BBQ, niet op stroom want daar moeten we zuinig mee omspringen. De vakantie en auto vervoer is dan alleen voor onze  groen, rijke, linkse, milieu eliteKRANKZINNIG 3

Onze polderjihadist heeft wat dreigende woorden uitgesproken voor zijn terugkomst het klinkt zo vriendelijk polderjihadist, laten we een ophouden met dat polderen hij is gewoon een terrorist klaar boem uit (vergeef me de uitdrukking) niks polderen, dat gepolder brengt alleen ellende. Weer een groot bedrijf failliet terwijl het door onze onvolprezen polder regering toch bij hoog en laag beweert wordt dat het goed gaat, drie procent erbij zeven procent eraf maar we polderen door.

Geen mevrouw en meneer meer, een ander links doorgeschoten polder idee, ik ken iemand die hemel en aarde heeft moeten bewegen, de rechter driemaal heeft moeten overtuigen, dat hij een man is na veel ellende werd zijn geslachtsvermelding aangepast op rijbewijs-paspoort. Hij is dolgelukkig hij is een man en wordt nu door politie en douane aangesproken met meneer, maar wordt nu door onze niet nadenkende, domme, idiote, zachte helers weer terug geworpen naar het jaar nul. 

En natuurlijk krijgen we problemen met toiletten, de pisbak zal weg moeten, anders nemen de dames ons dit kwalijk, dat wordt natuurlijk al gauw als seksistisch aangemerkt en nog maar niet te spreken over onze medelanders die al moord en brand schreeuwen als er ergens een naakt schilderij hangt, die moeten dan ook het toilet delen met vrouwen, terwijl ze die niet een de hand willen schuddenKRANKZINNIG 2

Laat ik positief beginnen, het is natuurlijk een krankzinnig mooi sport weekje geweest, de Nederlandse voetbaldames winnen twee wedstrijden met leuk voetbal, Met Bauke Mollema, wint sinds 1750 weer eens een Nederlander een etappe in de tour, Max verstappen rijdt een  race uit. Deze kleine positieve puntjes  houden een mens op de been, als je ziet en leest wat er in Nederland allemaal kan en mag.

Twee Irakezen willen weten of het Nederlandse F16 ‘s zijn geweest die hun taxi heeft geraakt tijdens een aanval op de IS. Volgens onze Nederlandse Don Quichot, Liesbeth Zegveld, die ook de Molukse nabestaanden van de treinkapers bij stond, moet  de minister hier antwoord opgeven, zou het echt gaan om gerechtigheid of toch stiekem om geld. Wie betaald dit allemaal, ik denk dat ik het weet. Moet ik nog berichten over de ambtelijke Moslim vrienden in Amsterdam, welke nogal ruimschoots omgaan met onze belastinggelden en waar de regering graag belangenverstrengeling tegengaat behalve bij deze groep.

 

Binnenkort Krankzinnig 3,4,5,6,7,8,9,………………………. 
KRANKZINNIG

In de Londense metro zal het personeel de clientèle van nu af niet aanspreken met mevrouw of meneer maar met iedereen, want transgenders, homo’s, lesbiennes anders denkende  mogen we niet over een kam scheren. Maar ongeacht de geaardheid blijven het mannen en vrouwen dus waarom kun je ze niet aanspreken met mevrouw of meneer of jongen of meisje. Wie kan mij dat uitleggen. Ik kan me voorstellen dat je als transgender jaren lang gewedijverd hebt om van geslacht te veranderen heb je het na alle operaties en andere obstakels het ultieme bereikt je bent eindelijk verlost van het knellende lichaam je ben een vrouw of man geworden. Kom je op het station aan goedemiddag iedereen of het waarmee kan ik u helpen. Nee potverdomme ik ben nu eindelijk een vrouw spreek me dan aan ook aan met mevrouw of juffrouw. 

En ik ben een man spreek me dan ook aan met Meneer


SLEUTEL

In gevangenissen krijgen de gedetineerden de sleutel van hun cel, dat is natuurlijk bedongen door de Bond van Wetsovertreders.

Hoe zou dat in de onderhandelingen zijn gegaan, kom op,  de jongens en meisjes zijn oud en wijs genoeg om zich zelf op te sluiten ze doen echt geen gekke dingen en het geeft natuurlijk wel extra mogelijkheden voor de bewakers meer rust. 

Bijvoorbeeld; een inbreker zonder dat deze op heterdaad betrapt en opgepakt wordt door de hermandad, politie is niet meer nodig, zich vrijwillig meld bij de deuren van de gevangenis. Zo jongens ik heb een inbraak gepleegd en kom een weekje zitten,  dus graag ontbijt op bed. Overigen ik vind het jammer maar ik kan helaas niet langer blijven. Want ik heb nog wat klussen liggen, maar ik heb de sleutel dus als de klussen achter de rug de zijn  zie je me voor een maandje of twee weer terug voor de kost en inwoning, want veel meer krijg ik toch niet van de rechter. Dag jongens ik laat mezelf wel uit.  

G20

Helaas, weer lukte het Max niet om een race uit te rijden, wederom een defect aan de auto om gek van te worden dat Max nog niet als een Jumbo door de Red Bull stallen is gedenderd, is een knappe prestatie op zich.

De tour  lang geleden keek ik graag naar het fietsen de tour was waarschijnlijk niet echt schoon maar wel altijd spannend. In de tijd met Lance en het roze pilletje ben ik afgehaakt kon me niet voorstellen dat er schoon gereden werd

En helaas mijn voorgevoelens werden bewaarheid. Maar dat iemand zoveel tot zich nam, wel zeven keer zoveel, was best wel schokkend en nu Froome blijft net als Lance op de fiets zitten als hij de greppel in rijdt niemand houdt hem bij ik krijg er toch een gek gevoel bij. 

Net als bij de vlogger/ Activiste Anne Fleur Dekker bij Joop.nl, alsof het een beroep is. Ze vond het geweldig in Hamburg  bij de  G20, we komen op voor de wereld en dat soort kreten terwijl de stad gesloopt wordt honderden agenten gewond raken door stalen kogels afgevuurd met katapulten, auto’s van burgers in de brand worden gestoken en het is de schuld van de Politie wat goed te zien is op veel beelden. Politie is in geen velden of wegen te bekennen maar auto's en ruiten sneuvelen in dit linkse geweld,  Ja Anne Fleur vindt het geweldig daar, maar ik  heb er toch een gek gevoel bij.  

ROZE PILLETJE

Ik vraag me af, wat zou Lance Armstrong voor adviezen hebben gegeven  aan Dumoulin, een beetje raar is het wel de wielrenner die geschorst is voor het gebruik van doping, oké hij heeft zeven keer de tour gewonnen omdat hij meer doping gebruikte dan de rest, maar het was niet de bedoeling dat je zoveel gebruikt tijdens het sporten.

Maar wat geeft hij nu voor advies aan Tom, gewoon hard fietsen of  gebruik dat roze pilletje wat ik gezonden heb, dat heeft mij er ook doorheen geholpen. Nee, dat is niet het geval hij heeft met de beste bedoelingen Tom van goede adviezen voorzien, maar het blijft raar. 

PANIEK

Op een school ergens in den Nederlanden hebben kleuters naar elkaar gekeken. Paniek te over, hulp verleners er bij brandbrieven, avondbijeenkomsten, een speurneus erbij, uitzoeken tot de bodem.

Eind jaren vijftig heb ik ook in de broek van Katrien gekeken in de struiken achter de flat, ik was een jaar of vijf ,er was nog geen schoolplicht voor ons,  geen tv, ja een keer in de maand op woensdag, en al helemaal geen game en andere boys, wij speelden buiten, Katrien (6) dacht kom ik kijk  Xeno (5)  de broek en Xeno bij Katrien, ik wist alleen niet waarvoor.

Later op de dag ik kwam thuis en vroeg gelijk aan mijn moeder hoe het kwam dat Katrien stuk was. Mijn moeder Katrien stuk? ik uitgelegd dat ze geen piemel had, dus ze moest wel stuk zijn, pas veel later begreep ik waarom het zo was. Mijn moeder volstond met, het is een meisje, oh, en daarmee was de kous af.

We maken ons overal druk over, we worden geleefd door de waanzin, bij het voetballen mogen kinderen elkaar niet meer raken, alles moet gedesinfecteerd, het douchen na wedstrijden wordt een probleem, als ze twee zijn moeten ze al kunnen  lezen, ze mogen niet vallen, tot hun dertigste rijden met zijwieltjes. Mijn oude heer zei altijd, van vallen en opstaan, daar leer je van, als je, je mond verbrand, blaas je de volgende keer harder.

Laat een kind een kind zijn, minstens tot ze tien jaar zijn, je jeugd is al snel genoeg voorbij

WERK

 Op mijn werk. mijn  directeur in de bocht, je moet niet zo dwarsliggen, ik: zonder dwarsliggers rijdt er geen trein, de baas: maar de grote dikke trein dendert keihard over de dwarsliggers heen, zal ik naar huis gaan dan ontspoort die dikke trein van zelf. Laatst bij een functioneringsgesprek over optimalisering van de werkprocessen, je hebt het vast niet over jezelf vroeg ik vol overgave, nee bulderde hij, je moet harder werken en meer inzet tonen, en hij ging vroeg naar huis want het was mooi weer. Bazen zijn grappige mensen, ze hebben het alleen niet door. Ben er inmiddels wel achter dat werk meer kapot maakt dan drank goed kan maken. Laatst weer een dooddoener van mij geliefde werkgever, werken is gezond, oh ja ,  100% van de  arbeidsongevallen gebeuren tijdens het werk.

Ik leeft om te werken zei mijn vriend de leidinggevende, ja daar wordt ook  dik voor betaald en ik ben onbetaalbaar daarom wordt mijn salaris nooit verhoogd. Dus vriend zolang jij doet of ik veel verdien doe ik net of ik heel hard werk.

Mijn werkgever is bij vlagen geniaal het is alleen jammer dat het al jaren windstil is.


FLUITEN

En ja hoor, het kabinet is weer verbijsterd, heeft Dijsselbloem wel of niet gelekt ten behoeve van de partij, want die is wel belangrijker dan het land toch? En ze verbaast zich er over dat Marokko, de ambassadeur terug haalt inzake een uitwijzing, tja veronderstel dat een misdadiger in Marokko wel dat veroordeeld wordt.

Ja verbijsterd en heel boos worden, is ook de schrijfster Dalilla Hermans, meer bekend om haar aversie tegen zwarte Piet dan om haar schrijfsels.

In de nieuwste Suske en Wiske is een karikatuur tekening van een zwarte man afgebeeld,  die fluit naar een vrouw met drie borsten, dit is volgens de schrijfster discriminatie, ja,  ja discriminatie want zo zien de donkere mensen, ik durf geen negers meer te zeggen, er niet uit en ook dat fluiten is stereotype. Dast kan en mag niet, dus we kunnen binnenkort ook andere verbijsterde clubjes horen klagen, zoals de vrouwen club “te mager” want Sidonia, dat kan echt niet, of de gefrustreerde kale man club” lambiek” wij zijn niet zo dom en de club anti steroïden, Jeromeke kan er alleen maar zo uit zien als hij deze middelen gebruikt en uiteraard de vereniging van het gezonde ei zal protesteren dat geen enkel ei er uit ziet als Wiske dat is nu echt discriminatie ten opzichte van het gezonde ei. 


VEEL CENTJES

Als we onze  acteurs, cabaretiers, top presentatoren (de BN’ers) en top ambtenaren,  moeten geloven,  zou de enorme instroom van Syriërs Nederland verrijken en een economische impuls geven, want al die asielzoekers uit Syrië zijn heel hoogopgeleid en zouden snel intrigeren.

Na meer dan een halve eeuw immigratie, zou dit de ultieme boost zijn die Nederland zou overkomen en nodig zou hebben. Er zijn echter nooit echte onderzoeken geweest naar wat deze asielzoeker stromen opleverden, daar hoort een kosten en baten analyse bij, en wat dit voor invloed heeft op onze samenleving . dat mag en mocht niet, dat is discriminerend. 

Maar sinds een aantal jaren gebeurd dit wel, ondanks dat deze onderzoekers op universiteiten              , ander plaatsen en media verketterd worden, door de” gute mensch “  De schattingen zijn dat dat de kosten over deze jaren rond de 200 miljard liggen en in 2009 alleen al 12 miljard euro  bedroeg .

Het wensdenken dat er een verrijking beeft plaats gevonden komt veelal niet verder dan  het exotisch eten. Natuurlijk zijn  er voorbeelden dat asielzoekers het goed doen en een grote bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij, maar meer dan de helft leeft in de bijstand, nog geen 1 procent heeft het inburgeringsexamen  gedaan of überhaupt gehaald.

Ondanks dat ze in GTST hun best doen om te laten denken dat Nederland zo open is en dat veel gelovigen het niet erg vinden dat er Homo’s zijn  is dit toch een wat vreemde kijk op de werkelijkheid.


ER NIET BIJ

De politiek is weer eens geschokt en radeloos, het wil maar niet lukken de formatie, luisteren naar het electoraat is er niet bij.

In Helmond terroriseert een groep jongeren de straat, tot diep in de nacht herrie, meisjes durven nagenoeg niet meer alleen over straat, de buurtbewoners klagen maar durven niet meer en zijn doodsbang, de burgemeester dit is een grote stedenprobleem wij gaan er wat aan doen, anderhalf jaar geleden was het geen probleem dus ook hier luistern is er niet bij.

Strandtenten zitten zonder personeel in Den Haag, er zijn vijfendertighonderd jongere werklozen in Den Haag, die thuis of op het strand zitten. Roept het volk al niet jaren beloon werken en zet ze aan het werk, tja luisteren is er niet bij.

IK heb gesolliciteerd bij de kassen, naar aanleiding van een foto in Telegraaf, daar wordt door de dames gewerkt in bikini, ik wil daar ook werken , maar ook hier is luisteren naar mij ………… 


SGT Pepper. 

Vijftig jaar geleden uitgebracht, het zowel geroemde als vergruisde epos van The Beatles. Ik weet nog dat ik de Lp kocht in het winkelcentrum, bij van de Boogaart, Foto e SGT Pepper. 

Vijftig jaar geleden uitgebracht, het zowel geroemde als vergruisde epos van The Beatles. Ik weet nog dat ik de Lp kocht in het winkelcentrum, bij van de Boogaart, Foto en Platenzaak. Ik herinner me nog dat ik mijn zuur verdiende centjes uittelde op de toonbank en spendeerde wel zestien gulden en vijfennegentig cent, mijn vader vond  het verspilt geld aan een paar langharigen die vreselijke muziek maakten.

Maar ik was de koning te rijk, een paar weken voordat ik genoeg geld gespaard had, werd de LP gedraaid tijdens een maatschappijleer les en later nogmaals tijdens de muzieklessen. Waar we uitleg kregen over de bijzonderheid van het geëxperimenteer met muziek, de maatschappelijke teksten over dagelijkse zaken, als de parkeerwachter, wat als je oud wordt of weggelopen kinderen en veel meer, de plaat bleek een mijlpaal in de popmuziek en ik luister de platen van de Beatles nog steeds met veel genoegen zowel de ouderwetste Lp’s met hun charmante krassen en de opgeschoonde Cd’s. Maar Sgt.Peppers Lonely Hearts Club Band is wel heel erg mooi

Nu nog mijn vrouw en kinderen lief aankijken dan kan ik misschien zonder al te lang sparen de super de luxe jubileum uitgave aanschaffen. n Platenzaak. Ik herinner me nog dat ik mijn zuur verdiende centjes uittelde op de toonbank en spendeerde wel zestien gulden en vijfennegentig cent, mijn vader vond  het verspilt geld aan een paar langharigen die vreselijke muziek maakten.

Maar ik was de koning te rijk, een paar weken voordat ik genoeg geld gespaard had, werd de LP gedraaid tijdens een maatschappijleer les en later nogmaals tijdens de muzieklessen. Waar we uitleg kregen over de bijzonderheid van het geëxperimenteer met muziek, de maatschappelijke teksten over dagelijkse zaken, als de parkeerwachter, wat als je oud wordt of weggelopen kinderen en veel meer, de plaat bleek een mijlpaal in de popmuziek en ik luister de platen van de Beatles nog steeds met veel genoegen zowel de ouderwetste Lp’s met hun charmante krassen en de opgeschoonde Cd’s. Maar Sgt.Peppers Lonely Hearts Club Band is wel heel erg mooi

Nu nog mijn vrouw en kinderen lief aankijken dan kan ik misschien zonder al te lang sparen de super de luxe jubileum uitgave aanschaffen. 


POPULISME

Mark Rutte roept vrolijk, het populisme is overwonnen, vraagje Mark, heb jij niet tien zetels verloren. Het populisme heeft op zowel rechts als links veel stemmen gewonnen. Want je kan Klaver, Kuzu en Pechtholt niet serieus nemen, zijn alle links en voor veel Europa, ondoordachte milieu ideeën en Erdogan populisme. Die de middengroep heel veel geld gaan kosten, evenals de door GL, D66 zo geroemde EU.

De Nederlander is de afgelopen jaren geheel uitgekleed en teleurgesteld, ten furore van het nivelleren, banken, Griekenland redden en het politiek correcte gedrag van politici en het hopen en afwachten, op het inlossen van vele loze beloften.

Het enige die wat gewonnen hebben is het Nederlandse volk omdat ze met zovelen zijn gaan stemmen maar dat is ook  enige winst die gehaald is en zal worden.

Maar uiteindelijke verliezen ze opnieuw, door schone beloftes, ze blijven bezorgd om de ontwikkeling van de Islam in Nederland, ze blijven bezorgd over hun netto salarissen welke via slinkse wegen in het zo transparante belastingstelsel steeds meer gekort wordt en onze politici maar roepen het gaat beter en dat noem ik nu populisme. 


 DOEKJES TERREUR

Rioolned slaat  alarm, er worden teveel niet thuis horende zaken uit het riool gehaald, welke eerst door een machine met kettingen ,zaagbladen en dergelijke klein worden gemaakt om de doorstroming van het riool te garanderen. Sommige stukken zijn zo groot dat er een kraan aan te pas om de stukken uit het riool te vissen.

  

Nu is niets menselijk mij is mij vreemd, maar om nu een kraan te huren als de grote boodschap is gedeponeerd in het riool gaat wel erg ver. Maar nu blijk dat er tv’s, rijbewijzen, schoenen, kleding, heel veel maandverband, luiers, condooms, boeken, gereedschap, vet, verf en noem maar op maar de grootste boosdoener is het natte doekje, dus voortaan de billen niet meer ontzien met het zachte natte terreurdoekje, maar gewoon met het ouderwetse schuurpapier de billen schonen. 

Vanaf vandaag alleen nog maar Poep, Plas en Papier in de riolen scheelt ons zo maar vijftig miljoen per jaar aan onderhoud. Of dat in mindering wordt gebracht op de riool belasting betwijfel ik, maar de accijnzen op papier gaan omhoog. 

 

ZWART 

Soms is het moeilijk iets op papier te zetten of gewoon geen zin hebben altijd die ellende. En dan proberen kritisch te zijn, met een lach,  valt niet mee. Maar dan toch, ondanks dat ik een zwartkijker ben gewoon van nature. Ook vroeger, TV inpakken met aluminium folie voor het geval de kijk en luisterdienst voorbij kwam.

Maar nu is er ene lichtpuntje voor mij, er zijn nog veel andere ergere chagrijnen onder ons. Meneer Sjaak Zwart doet zijn naam helemaal eer aan, vind dat de Graafschap moet degraderen, de scheidsrechter niet deugd en hij fulmineerde zo verder, dat stemde mij vrolijk van zwartkijker naar optimist. 

Van dit soort preken smul ik, vol onzin en zonder dat de zwartgallige het door heeft vol humor, ik hoop dat ik vaker naar de heer Zwart mag luisteren.  

17-05-2016 

COMPLOT 

Het moet haast wel een complot zijn, waarom is Douwe Bob geen winnaar geworden maar de Ukraine, dit met het slechtste liedje ooit. Wie zou de kosten gaan betalen van dit geld verslindende evenement. De Ukraine is nagenoeg failliet, corrupt dus zullen wij wel opdraaien voor de kosten. Nee, laten we maar gewoon niet meer mee doen met het songfestival. Zeker niet als het mondiaal gaat worden, dan hebben helemaal geen kans meer.  Max Verstappen, wat een mooie overwinning was dat en de lol van al onze BN’ers, allemaal een glimpje meepikken van deze sensationele Grand Prix overwinning, en maar vragen wat verdien je nu Max, maar als de vraag andersom wordt gesteld zijn ze niet thuis. Maar goed voor Max Verstappen en Jos Verstappen was het geweldig, loon naar werken. 

18-05-2016 

VROUWE 

Het recht, het onrecht, het rechtsgevoel, zijn drie hoofdpunten uit het recht. Vrouwe Justitia geblinddoekt, recht te spreken zonder aanziens des persoon, met een weegschaal en zwaard in de hand. De weegschaal om feiten, verklaringen tegen het recht af te wegen, het zwaard om het vonnis te slechten.

Volgens mij een duidelijke verhaal, maar toch, in Duitsland veroordeeld een rechter de komiek die Erdogan beledigd zou hebben tot het schrappen en het niet meer mogen gebruiken van bepaalde passages, dit ondanks dat in de wet het recht van vrije meningsuiting bepaald is.

Een wanhopige moeder, buiten wat we er van vinden neemt het besluit om haar baby bij een opvang achter te laten in een vondelingen kamer in plaats van op straat. Justitie staat vooraan om dit aan te pakken, omdat het in de wet staat dat dit niet mag. Maar waar is de blinddoek, waar is de weegschaal, deze zijn vaak ver te zoeken., en het zwaard is  heel vaak bot.
  

23-05-2016 

VRIEND 

Politie stuurt eenentachtig jarige na beroving weg, want met een vermoeden kunnen we niets, de Politie die je beste vriend  zou moeten zijn laat het in dit geval afweten. Zou het komen door alle rompslomp die aangiftes met zich meebrengen, of door het feit dat ze door niemand gesteund worden. Er hoeft maar iets te zijn en de Politie krijgt de wind van voren  of  ze treden niet hard genoeg op of ze treden te hard op. Er is niemand die de daders aanpakt  en hebben ze de daders lopen die meestal voorzien van gratis verdedigers zo weer buiten. Daarbij zijn de salarissen nu ook weer niet zo hoog. Moet je dan alles slikken wat de pers en  de mens op straat  uitkraamt ,Nee. Ik vind dat  er tegenover de Politie meer respect getoond moet worden en dat ze daar in gesteund moeten worden door publiek en overheid.  

28-05-2016 

BAANTJES 

Het kabinet is nerveus, zal  er een Brexit plaats vinden? De doem scenario’s vliegen ons om de oren, van een falende economie, alsof het nu lekker gaat, tot een oorlog toe. De EU en de op baantjes loerende politici, willen ons doen geloven dat de wereld vergaat als de EU in zijn huidige vorm ophoud te bestaan.

Ik geloof er niets van als Groot Brittannië, er uit stapt, wordt er nog steeds Whisky  geïmporteerd evenals lamsvlees en andere zaken, en wij blijven op vakantie gaan en Tulpen sturen naar Engeland. Als er voetbalwedstrijd is gaat deze gewoon door, er verandert niets, behalve ten nadele voor ons, we moeten natuurlijk de miljarden subsidie die Engeland aan de EU betaald, moet nu door de overgebleven landen van Europa  worden opgebracht. Maar een voordeel is dat de Engelse geen recht meer hebben op de mooie , dik betaalde baantjes in de EU.  

26-03-2016 

HEERLIJK 

De kogel is door de kerk, Peter Bosz wordt trainer van Ajax, deze ex trainer van onder andere Hercules gaat het stokje van Frank de Boer overnemen. De aanhang van Ajax heeft hier gezien zijn verleden toch wat moeite mee. Ze willen geen ex FEYENOORDER, daar in 020. Daar kan ik me nu niets bij voorstellen, voor het zelfde geld  doet hij het geweldig, hij is een fervent aanhanger van de Johan Cruijff school en manier van coachen en voetballen dus wat willen ze nog meer.

Ajax weer kampioen, wint de beker en de Champions league. Wat kan dat mooi worden en dan vooral voor mij Feyenoorder in hart en nieren, Ajax kampioen gemaakt door een FEYENNOORDER heerlijk de gedachte alleen al en  wat zullen de Ajacieden zich bekocht voelen.  
100 

Honderd bekende Nederlanders, hebben een petitie getekend tegen de fictie figuur Zwarte Piet. En daarmee hun mening gegeven, dat ze tegen zwarte Piet zijn. Erg belangrijk?,  Nou, nee, deze amper bekende groep van publiciteit zoekers welke zich BNN -er noemt maken op mij geen indruk. Zo ook onze ex hoofd Piet Heer van Muizenwinkel, die geen zaal vol krijgt, die bereidt is om naar zijn flauwe humor te luisteren, heeft jaren lang geld verdient met Zwarte Pieten en nu is het opeens te veel hij kan het niet meer aan, het spelen van zwarte Piet, hij moet stoppen. Volkomen aan het kinderplezier voorbijgaand, ik stop het is slecht wat we doen. Dit na jaren lang betaald te zijn uit publieke gelden, welke opgebracht worden door mensen die er toch wat anders overdenken.

Muizenwinkel, maakt wat van zijn flauwe grappen welke verkeerd vallen en verkoopt de door de NPO (ons dus) betaalde op maat gemaakte Pieten schoenen, om maar een goede sier te maken van kijk mij nou.

Hypocriet gedrag, ik zou zeggen op de zwarte lijst.   

BLAASKAAK 

Van Muizenwinkel groeit in zijn rol als strijder tegen de Zwarte Piet. Volgens hem zal het moeilijk worden om een opvolger te vinden. Waarom?, is niemand zo goed als hij, hij mag nog niet de schoenen poetsen van Piet Romer.

Buiten het feit dat hij zich dik liet betalen voor zijn hele kleine kunsten, vergaloppeerd hij zich nu nog meer dan met het ter veiling stellen van schoenen die eigendom zijn van de NPO.

Waarom moet de Hoofd Piet een bekende Nederlander zijn, kinderen herkennen de man achter de Hoofd Piet toch niet, die zien alleen maar de man met cadeaus en strooigoed.

Vraag maar aan een kind wie is van Muizenwinkel, ik denk  dat je geen antwoord krijgt. Misschien over tien jaar, oh ja dat was die enge man die  mijn sinterklaasfeest heeft afgepakt.

Wat een blaaskaak, gelukkig zijn we ervan af, geen flauwe grappen meer, en  heel snel een niet bekende Nederlander als hoofd Piet aanstellen.  

BANGMAKERIJ 

Pikken wij het nog de angst zaaien van politici, journalisten in het kader van de EU en andere zaken. Wanneer is het genoeg, wanneer komen wij in opstand. Helaas nooit, denk ik, daar zijn we  te slaafs voor geworden. Als ik dit woord mag gebruiken. Politie krijgt geen teasers, te duur, de Politie krijgt geen spijkermatten, te duur. Voor alles is geld behalve voor de veiligheid, openbare voorzieningen en gezondheid. Wel zijn we bereid om onze trots te verkopen, de KLM, Fokker, PTT en ga maar door, en wat levert het op, niets. We hebben Nederland verkocht aan de EU, want als Engeland uit de EU stapt, is Nederland extra de klos. Dus wat te doen, ik hoop dat we Engeland volgen de EU uit, zijn we in ieder geval de niet gekozen paniek zaaiende dictatoren kwijt.

EXIT

 De angst die over ons heen gedonderd wordt, de misselijkmakende polls, hoofdzakelijk uit socialistisch zijde bekeken, die hun rijk zien instorten. Het is de schuld van lager opgeleiden, het is de schuld van de babyboomers. De jeugd wil blijven, maar wat blijkt dat van de jeugd die wil blijven komt tweeëndertig procent niet opdagen, maar wel klagen. Dat was in Nederland ook met het Ukraine referendum, wij hebben verloren dat is zielig dus moeten we desnoods de democratie om zeep helpen om ons gelijk binnen te halen. De E.E.G, de voorloper van de EU, was bedoeld om te verenigen maar sinds er niet gekozen machtswellustelingen daar een baantje hebben, lijkt het of de landen steeds meer uit elkaar vallen. Joegoslavië bestaat niet, Rusland is deels uit elkaar gevallenen nu  Schotland wil weg bij Engeland. Lang leve de EU, straks volgt de breuk tussen Wallonië en Vlaanderen of Friesland en Holland.


DUTCH BAT 

Je denkt af en toe, ze krijgen verstand, hebben het licht gezien onze politieke vrinden. Eindelijk en meer dan terecht een excuus aan de veteranen van Dutch bat, welke in de enclave Srebrenica met twaalf man een klapperpistool het tegen een leger moesten opnemen.

De politici buitelden over elkaar heen om te vertellen dat ze hun werk niet goed hadden gedaan, deze mannen en vrouwen die ons vertegenwoordigden in de politiek moeten de ogen uit hun kop schamen.

Nu twintig jaar later is er eindelijk het excuus, zei het twintig jaar te laat. Maar nu hoor ik de Pechtholdjes en Samsonnetjes  niet, schande, ze hebben het druk met veilig stellen van Europese baantjes. Ik ben blij dat ik op Veteranen dag weer een hulde heb kunnen brengen aan deze dappere vrouwen en mannen, ik hoop jullie volgend jaar er ook te zien.  

EXPEN

Heel stiekem,  heeft de Nederlandse regering onze pensioenen verkocht aan de EU. Vierteenhonderd miljard zit in deze er in deze pot. De pensioenhouders kunnen deze gelden in het buitenland, zo noem ik het toch maar, investeren zonder het strenge toezicht van de Nederlandsche bank en ander toezichthouders. De smoes het moest wel snel want dan werd het nog onder de Nederlandse hamer van voorzitterschap geaccordeerd. De Grieken en de Fransen zullen blij zijn, kunnen ze gewoon met 55 – 60  met pensioen en krijgen geïndexeerde pensioenen. En die domme Nederlanders ,ach, die werken wel tot hun zeventigste jaar door ze moeten wel want de pensioenen zijn niets meer waard.

AB

Ik krijg steeds meer het idee dat Nederland geregeerd wordt door actiegroepen. Deze krijgen van de politiek en journalisten steeds meer podium, waarom in de hoop op meer stemmen  of abonnees. Of omdat deze groepjes  het hardste brullen. A om hun zin te krijgen, B voor subsidie. Zeker als het om discriminatie, milieu of dieren gaat, dan staan onze politici en journaille te trillen. Ze bemoeien zich overal mee, er moesten bevers komen, er zijn er nu teveel, we moeten ze afschieten.

De actie groep red de bever is al in oprichting. We worden overspoelt met actiegroepen, de kannibaal in de Efteling deugd niet even als wat andere sprookje figuren zoals zwarte Piet. We mogen niets meer bij de AH en of Jumbo kopen, weet niet eens meer van wat voor actiegroep deze kreten komen.

Ik ga een actiegroep beginnen, blank moet kunnen en een beverbontje mag, ik wil betaalbaar eten en rij gewoon in een benzineauto en ben tegen windmolens.Misschien dat de politiek eindelijk eens naar de gewone man luistert in plaats van naar al die actie groepen.  

GROOTS

Portugal kampioen, niet met denderend mooi voetbal, maar met gelijke spelen, winnen na strafschoppen of net aan in blessuretijd met een doelpunt. Maar goed de overwinning is aan hen omdat de rest  nog slechter was of niet beter konden.

Na het uitvallen van Ronaldo ging de Portugese ploeg wat vrijer ging voetballen, het is dus triest voor Ronaldo dat ze beter spelen en de beker winnen zonder hem. Zelfs het fungeren als trainer was een zwaktebod van Ronaldo hij diskwalificeerde daarmee zijn trainer die toch al niet hoog aangeschreven staat.

Het zou hem gesierd als hij terughoudender bezig was geweest en bij de uitreiking van de beker zijn aanvoerdersband om de arm van Nani had laten zitten en hem de eer had gegund, dan was hij, buiten een groots voetballer, ook groots mens geweest.  

HOKJES,

Patat generaties, Baby Boomers, Vooroorlogse  generatie, Stille generatie, Protest generatie,

Verloren generatie Pragmatische generatie, Grenzeloze generatie, Pokémon generatie, Provo’s ,Beatniks, Nozems, s de Millenniums, Pensionado’s, Negers, Zwarte Pieten, Sinterklazen, Kerstmannen, Christenen, Islamieten, Joden, Amsterdammers, Knuffel allochtonen, Linkse en Rechtse Republikeinen en Democraten, Homo, Transgender,   ga maar door we moeten in een hokje gestopt worden anders zijn we niet meer te duiden dan kan er geen onderscheidt gemaakt en dan bestaan we niet meer. Het hokje Hollander, blanke,  VOC Nederlander is vervallen, dus ik besta niet meer. En ik heb altijd gedacht dat we allemaal mensen waren, maar helaas we zijn  Patat generatie, Baby ……  

ALERT

Het NL- alert is bedacht om ons te melden als er calamiteiten bij ons in de omgeving zijn. Super goed idee, hoe sneller we kunnen reageren hoe beter toch? Ja, daar zijn we het over eens, maar s-nachts als er een brand ergens is op redelijke afstand uitbreekt nee, dat is een brug te ver, tenminste dat blijkt uit de reacties op het vannacht uitgegane  NL – alert  over een brand zeker vijftien kilometer van je te warme bed.  Goh wat een ellende, gaat opeens je telefoon, je zit gelijk recht op in je bed, in de eerste instantie denk je, YES! een Pokémon gevonden, nee verdomme slechts een waarschuwing dat er een brandje is. Daar wil ik niet voor wakker gemaakt worden. Maar veronderstel dat die rook wat heel ver kan komen, meer dan de bewuste vijftien kilometer, hele slechte deeltjes bevat die  je slaapkamer binnenkomen welke je kan inademen, wat dan wellicht slecht voor het lichaam blijkt tja wat dan.

LOT

Je hebt een staatslot gekocht, dan blijkt dat loten die niet verkocht zijn ook mee trokken in de loterij Of dat eerlijk is, is de vraag. De volgende vraag is wat gebeurde er met de prijzen die op niet verkochte loten  vielen, werden die teruggestort in de lotpot of gingen de slinkse, van de loterijen er mee vandoor.

Met al deze vragen op het netvlies, werd er door een slimme meneer een groepje opgericht om de loterijen aan te klagen  voor deze vermaledijde praktijken, in de hoop iets terug te zien van het vergokte geld.

En wat blijkt nu, niet alleen een strop aan de misgelopen loterij prijzen, maar ook het ingezette geld om de misgelopen gelden terug te krijgen is in een verkeerd potje terecht gekomen, dus ook dit is geen lot uit de loterij.

FLATIE

Van de “IN” van de flatie. Merken we gelijk iets, alles wordt duurder, van de, “DEE” merk je nooit iets want de prijzen die omlaag gaan zijn van producten die geen mens koopt, in ieder geval niet dagelijks.

Maar na een maand “DEE”  zijn  er opeens minder faillissementen, ja niet zo vreemd er zijn niet veel zaken meer om failliet te gaan. Maar diegene die nog wel om vallen dat komt door de Brexit ja,ja.

Ze kunnen het niet na laten ons voor de gek houden de door subsidie omhoog gehouden onderzoekers en de door de overheid betaalde doem nieuwsgaring.

Nee geloof me het komt door de euro, ik weet het , ik weet het,  terugrekenen naar de ouderwets Hollandse Florijn mag niet meer, Maar als ik een pakje gezonde margarine koop en betaal daar omgerekend  twaalf gulden en zevenenzestig cent voor, dan weet ik  het zeker wat de oorzaak van alle ellende is.  

DE EERSTE

Er gebeurd zoveel, waar moet je het over hebben, wil ik het eigenlijk nog wel ergens over hebben. Nederland koopt twee tankvliegtuigen, voor iedere Joint Fight Striker zijn eigen benzine station. En helmen moeten we delen in bij de strijdkrachten. Gouden medailles, Bobo’s staan te schreeuwen op plaatsen waar de sporters niet mogen komen, alsof ze de prestaties zelf geleverd hebben met en zonder bier. De correcte Nederlander maakt zorgen over Turkse jongeren in het onderwijs, welke fervent aanhanger zijn van Erdogan, er zijn oplossingen voor dit soort problemen, maar dat mag niet benoemt worden, dat is politiek niet correct.

In Sicilië  een vechtpartij tussen autochtonen en allochtonen, de Sicilianen pikken het niet meer, is dit de eerste opstand in Europa? In Amerika een Iman vermoord nooit goed te praten maar volgens de Moslim gemeenschap een moord van door haatgevoelens tegen de Moslims, hoe moeten we de aanslagen op christenen noemen door Moslims.

Ik toog maar weer naar de bar van vriend Arie en neem een biertje om te vergeten.

Strafwerk

Een leraar in Duitsland,  liet een paar scholieren nablijven, en daarom staat de leraar donderdag voor de rechter. De aanklacht: vrijheidsberoving en mishandeling. De leraar werkt op een middelbare school. Hij had zijn klas vorig jaar strafwerk gegeven. De leerlingen mochten het lokaal pas uit als ze dat af hadden. Hij ging vervolgens demonstratief in de deuropening zitten. Toen een jongen toch naar buiten probeerde te komen, hield hij hem tegen. De scholieren belden de politie, die een einde maakte aan het strafwerk. Met het tegenhouden van de leerling heeft de leraar zich ook schuldig gemaakt aan mishandeling, aldus het openbaar ministerie. Waar gaat dit eindigen, corrigeren mag niet meer, mensen worden doodgeschopt, bedreigen, pesten het geven van je mening niets is meer toegestaan in deze intolerante wereld.

Graag terug naar het Nederland van de tolerantie en normen en waarden.  

VRIJHEID

Wat is vrijheid als je deze in angst moet door brengen, bang dat je neergeschoten wordt of da teen bom afgaat in de bios.

Moeten we bang zijn als er meer politie of zelfs het leger op straat komt om ons extra te beschermen, moeten de grenzen dicht om de immigranten tegen te gaan waarmee we overspoeld worden en een kans is dat er IS terroristen russen lopen, moeten wij hier bang voor zijn of voorzichtig.Ik denk dat het gevoel van veiligheid een groot goed is  en dat het net als bij  een rechtsvaardigheidsgevoel en recht en wetten niet altijd het zelfde is ben ik bereid dit op de koop toe te nemen.

 

Ik heb graag het idee dat ik veilig over straat kan wandelen en groet daarbij net zo graag de agent als de militair, en ja ik weet het ik platgereden worden, mijn vliegtuig kan neerstorten, ik kan overvallen worden en die kansen zijn nu nog groter dat dan het slachtoffer te worden van een terreur daad . Maar beste vrienden ik voel me wel veilig in een vliegtuig  mede door de streng controles, ik voel veilig in de auto, op de fiets en als wandelaar mede door de controles en wetten, ondanks de malloten die slecht rijden, te hard rijden of dronken achter het stuur zitten.

 

Niet alle malloten worden gepakt en achter slot en grendel gezet zou beter kunnen dus waarom zou ik tegen extra controle zijn op straat met militairen die proberen mijn veiligheid te waarborgen, dat , dat niet altijd zal en kan lukken, triest zolang er idioten rond lopen die proberen hun geloof misbruiken om mensen die niet hun geloof geloven uitmoorden.