45 plussen

V. V. O. M. A. B.
 


45plussen  vs 45minnen

 

De titanen strijd van het jaar, de oude kwieke als dartelende bokjes  over het veld rennende mannen tegen hun kinderen, altijd een spektakel. De wedstrijd begon om 13:00 uur althans dat was de bedoeling er zou twee maal 30 minuten gebald worden, de vraag alleen was houden deze jongen mannen dit vol, een kleine pauze en iets eerder stoppen is uiteindelijke de afspraak. Dit uiteraard om de jongelui tegemoet te komen.

De wedstrijd is er een die als historisch de boeken zal ingaan na een half uur spelen stonden de oudjes al met 4 – 0 voor, of dit nu kwam door hun kwaliteiten of door de goed leidende scheidsrechter Leo, die de reglementen van de 45 pussen goed bestudeerd had en alle doelpunten van de tegenpartij gewoon op naam zette  van de 45 plussen, chapeau voor der Leo.

1 maal moest hij echt ingrijpen, een zware overtreding op Theo, een grasspriet, die de oude man stevig tegen de grond werkte,werd met rood van het veld geplukt, het gedeukte imago van Theo werd met moeite hersteld. 

Helaas voor de 45 plussen moest onze kleine duikelaar geblesseerd het veld verlaten, hij ondernam nog wel enkele pogingen om terug te komen “hij keek vertwijfeld naar de andere, veel oudere spelers, die het wel volhielden” helaas alle comebacks liepen op niets uit en hij verknalde kans op kans.

Dirk probeerde nog als een nieuwe Beb Bakhuys de bal in te koppen, maar helaas deze ging net naast de paal, Dirk bedoel ik. Gelukkig geen schade aan het materiaal.

Na een invalbeurt van de kleinzoon van opa Bintje ging het bij de tegenstander iets beter de eindstand was zoals altijd

 8 – 8.  

Na de wedstrijd was het goed toeven op de Burcht een biertje en een goed verzorgde BBQ, volgens alle aanwezigen een ouderwetse middag op Vredenburch en voor herhaling vatbaar.

 Dus wie weet schrijf ik volgend jaar weer een verslagje van deze strijd.


Voetbal groeten


Xenophanes.

 

Oudjes de morele winnaar van oliebollenwedstrijd. Afgelopen zondag werd een traditionele oliebollenwedstrijd bij KRSV Vredenburch in Rijswijk gespeeld. Een delegatie van de beruchte 45-plus groep trad op het hoofdveld aan tegen een elftal, waarin hun kinderen speelden. 


Nadat bij de koffie de koude oorlog was begonnen, gaf scheidsrechter (en voorzitter) Jacob Schot eindelijk het startschot, waarna de oudjes al snel op een 2-0 voorsprong kwamen. Na 15 minuten ging de conditie een rol spelen en kwamen de jonkies al snel in de wedstrijd terug. Na een lekker bakje thee konden de aanwezige toeschouwers rekenen op een doelpuntenfestijn.

Op een gegeven moment was het zelfs 8-3 voor de jongeren, maar uiteindelijk kon men aan het eind van de wedstrijd een 8-8 op het scorebord terug vinden. Na afloop was en veel gezelligheid met een buffet en een drankje en werd het nog gezelliger op De Burcht.

De oliebollenstrijd 2008

Vol goede moed reis ik naar de burcht, voor de wedstrijd van het jaar. Althans volgens de website van de 45 plussen. "De oliebollenstrijd" welke; zoals gewoonlijk zich zal afspelen op het hoofdveld.
Als ik de kantine betreed, ogen de 45 plus mannen toch wat nerveus, ze moeten aantreden tegen hun offspring en zijn van plan goed tegenstand te bieden.
De vorige edities, van deze inmiddels legendarische en inmiddels vast op de agenda staande wedstrijd, vonden plaats tegen o.a. het dames elftal en de jubileumcommissie 75, welke volgens de overleveringen werden gewonnen door de 45 plussen, volgens de reglementen van de 45 plussen.

De Tegenstanders "de nazaten van deze 45 plussen" ogen veel rustiger en lijken zich goed te hebben voorbereidt voor deze spannende wedstrijd, deze ploeg variërend in leeftijd van rond de 14 jaar tot bijna lid van de 45 plussen word dan ook tot de favoriet gerekend. De burcht, vult zich ook langzaam met de vele supporters, de tribune is bijna vol. Dan trekken de teams zicht terug in de kleedkamers alwaar coaches en trainers de laatste uitleg en tactieken doorgeven.De mannen en de dames betreden het veld onder luide toejuichingen van het massaal toegestroomde publiek.De wedstrijd staat onder leiding van de welbekende scheidsrechter (Jacob Schot/vz). Eerst worden er nog wat foto's genomen welke op de bekende website gepubliceerd zullen worden. En dan; is het zover, dhr. Schot/vz blaast zeer fervent op de fluit en de wedstrijd is begonnen.

De 45 plussen laten zien dat, de meeste, volgens eigen zeggen, op een behoorlijk hoog niveau hebben gebald, en dat blijkt. Een splijtende voorzet van "Opa" bereikt "De Gier" (deze volgens zijn eigen zeggen oud 1e elftal speler is) maar de krasse oude kippenboer, mist jammerlijk het goal, anders zou het na 5 minuten al 1 - 0 zijn geweest.
De wedstrijd is ongelofelijk spannend, na een prachtige combinatie tussen Opa, Vogelspin jr. en Jan Kras. (Lange Jan de Blazer en Sjekkie waren op raadselachtige wijze geblesseerd geraakt, waarvan akte) weet Vogelspin het net te doen trillen met een prachtige treffer. De wedstrijd wordt spannender de jeugd dringt aan, maar de 45 plussen weten na een fraai staaltje voetbal van; Hepie, He!! LUL je moet daar staan TOMBA, Doornroosje en wederom Vogelspin, te scoren.
Ondanks het goed verdedigende werk van: Bockie, de Sigaar, Kortjakje de student RIDGE en de uitstekende doelverdediger Frans de Maori (deze maakte slechts een achttal foutjes in de wedstrijd)en het strijdende middelveld, met voorop in de strijd uiteraard Piet, Pijper de Boer, die dit werk verrichtte zonder iemand zijn benen af te zagen.
Kwamen de nazaten goed terug, en wisten te scoren op de momenten dat de Maori even inzakte en afwezig was. Even dacht ik dat het nog uit de hand zou lopen, ik zag Hepie, een onvrijwillige, zij het flinke snoekduik maken, na een stevige tackel (geen teckel) van Mej. Vogelspin. Maar deze onvervaarde oude speler stond weer zo op de stramme benen en kon de wedstrijd na een zoen op de wang van Mej. Vogelspin weer voortzetten.

De nazaten lieten zien dat ze er ook wat van konden en stonden tegen het eind van de wedstrijd ruim voor dankzij een paar prachtige goals van deze jongelingen. Met nog een paar minuten te gaan paste de coach van de 45 plussen, beter bekend als, Ome hard core penlight is er nog ruimte knauff tomtom, enkele briljante tactische wissels en wijzigingen toe . Na het laatste fluit signaal van de goed leidende Jacob Schot/vz stond de einduitslag 8 - 8 op het score bord. Later in de kleedkamer onder het genot van een biertje en volgens zeggen een uitstekende hap verzorgd door de blazer. Waarbij volgens de geruchten alleen de Gier wat ongelukkig keek, toen hij zag dat er wat kippenpootjes bij zaten. Maar mensen laat ik het maar zeggen; ik heb genoten van de wedstrijd en hoop dat ik er volgend jaar wederom verlag van kan doen.

Ir. X. van Emmenes


VREDENBURCH 75 - 45-PLUSSERS  VIER – TWEE (2007 -1)


Afgelopen zondag was de oliebollenwedstrijd en die ging dit jaar tussen het u inmiddels bekende VREDENBURCH75 en de bijna zo bekende 45-plussers.

Al van tevoren was enige vrees bij de 45-plussers merkbaar, wat ook wel logisch was want hun doelman en onze captain waren al eerder elkaars tegenstander geweest in een oliebollenwedstrijd. Dat was in 1984 en toen waren beide personen coach van een dameselftal; iedereen weet natuurlijk nog, dat we het hebben over Hans Vogelaar en Peter Kok. Het team van Hans won toen en Peter zwoer toen, dat er ooit revanche zou volgen. Hans heeft nog geprobeerd het tij te keren door zich in 1986 aan te melden bij het vrome zeventiende, waar Peter deelnemer van was, maar ook na twee seizoenen waren de revanchegevoelens niet weg.

Het werd niet vergeten, ondanks dat inmiddels 23 jaren waren verstreken. Peter kwam weer in de positie om Hans uit te dagen, maar dan niet meer als coach. Zoals veel omgekeerd gaat in het leven zijn Hans en Peter na hun coaching gaan voetballen. Hans probeerde nog met succes via zijn broer
Michel de wedstrijd zo kort mogelijk te houden (2 x 20 minuten) en zelfs in de rust, toen het nog veilig 1-1 stond, probeerde Hans bij de uitstekend leidende scheidsrechter Joop Lelieveld de tweede helft in te korten, zogenaamd omdat het regende. Het hielp niet meer.

In de eerste helft had VREDENBURCH75 al de beste kansen en in de tweede helft trokken wij het spel geheel naar ons toe. Peter gebruikte dezelfde tactiek als die in 1987 door het zeventiende succesvol werd gehanteerd, wat dus inhield, dat er wat jeugd in werd gezet voor het loopwerk en niet te vergeten de schotkracht.
Met wervelende aanvallen werd de tegenstander teruggedrongen wat resulteerde in (na het doelpunt van Michel in de eerste helft) twee doelpunten van Wesley en één van Chantal. Jan liet daarna zijn maatje Carlo nog even scoren, maar dat was slechts voor de statistiek. Peter had zijn revanche en werd van het veld gedragen droeg zichzelf het veld af.

En tja, de geschiedenis herhaalt zich bijna: Hans stuurt zijn secondant Dirk na afloop naar Peter en vraagt of Peter bij de 45-plussen wil komen spelen. Tja, zoiets doe je dan maar weer.
Iedereen, die deze wedstrijd mogelijk heeft gemaakt: hartelijk bedankt, een mooie traditie!

Peter

Oliebollenwedstrijd 45 plussen tegen Vredenburch 75 (2007 -2)


Op zondag 8 januari 2007 om 12 uur was het zover. De lang verwachte oliebollenwedstrijd tussen de oude knarren van 45+ en de jubileumcommissie van Vredenburch 75.
Aangekomen op de Burcht was Bockie al druk aan de telefoon met het beveiligingsbedrijf van Vredenburch. Was hij de code vergeten of wilde hij toch op het laatste moment wat mensen inschakelen om de orde te handhaven tijdens deze beladen wedstrijd?
Na het bekende bakkie gingen we de kleedkamer in, alwaar de kuiten van Dirruk alias Opa alias Bintje eens lekker in de witkalk werden gezet. Op het veld werden de teamfotootjes geschoten en na wat rekken en strekken kon de wedstrijd, onder de bezielende leiding van “good old” Joop Lelieveld, beginnen.

De eerste 10 minuten ging redelijk gelijk op en waren er over een weer wat kansen. De score werd uiteindelijk geopend door Tomba Steijn, na een briljant steekpasje van De sigaar v/d Sman. Kort daarop verschalkte Vogelspin jr, die meedeed met Vred75, zijn broer Vogelspin met lage schuiver door ’t midden. Ja u leest het goed, Vogelspin stond op goal. Hij vond dat hij als voetballer z’n hielsporen al lang en breed had verdiend. Na de rust was het echter gedaan met de 45plussen en liep Vred75 gemakkelijk uit naar een 4-1 voorsprong. Mede door een kogelschot van plaag Wes Koch. De oude knarren maakten er in de laatste 5 minuten nog 4-2 van.

Via weer een briljante bal van de Sigaar dachten ze dat ze hadden gewonnen, omdat het in hun visie de winnende goal was.
Joop besloot echter dat de 3 punten voor Vred75 waren en floot genadeloos af.
Terug in kleedkamer was het een drukte van je welste en stapelden de kratten zich krat na krat op. Peter Kok waande zich weer in de jaren tachtig, ten tijde van het roemruchte 17de. Er werden weer sterke verhalen verteld en nog sterkere streken uitgehaald, wat resulteerde in een keurig gewitte kleedkamer. Zo zie je maar, zelfs tijdens het ontspannen worden er vrijwilligersklusjes gedaan. Na 5 kratten en ontelbare bitterballen (KANTINEDAMES BEDANKT!!) gingen we douchen en sloten een perfecte dag af in de kantine, alwaar we nog 2 kratjes soldaat maakten.


Rest mij nog de namen van de spelers en begeleiding te noemen zonder wie deze dag niet had kunnen plaatsvinden: Penlight, Maori Frans, Maori Hans, Dirruk de Bint, Vogelspin, Vogelspin jr, De Sigaar, Tomba, De Gier, Piet de Boer, Hepie de fotograaf, Hepie de voetballer, Doornroosje, Bockie, Plaag Wes, Plaag Rem, Peter de Koolmees, Chantal Dijkie, Lange Jan, Aad Vellebal en last but not least Joop ”ik ben aan ‘t wisselen” Lelieveld.

HET WAS GROTE KLASSE, BEDANKT!!!!!!!
Vogelspin jr

7 JANUARI: OLIEBOLLENWEDSTRIJDEN  (2007-3)

Beste vrienden,

Hierbij wil ik jullie namens Vredenburch75 bedanken voor de geweldige middag die wij allemaal beleefd hebben gisteren.
Nadat er in de ochtend nog even het e.e.a. geregeld moest worden, kon je zien wat nu echte vrijwilligers zijn.
Zonder morren en/of mopperen (alhoewel er natuurlijk professionele mopperaars onder ons zijn ;-) werd er gebroederlijk het ene probleempje na het andere verholpen, grote klasse !
De middag verliep heel leuk, gezellig en is zeker voor herhaling vatbaar, zeker na alle positieve geluiden vanuit alle (nou ja, bijna) hoeken.
Ook de mensen van de Oude Haags Glorie waren zeer te spreken over deze gezellige middag. Dit wilde ik toch even kwijt. Dus nogmaals namens V75…..bedankt !
Sportieve groet,

Fedor


"De oliebollen Strijd vanuit een andere hoek"  (2007 - 4)

Na het lezen van twee verslagen welke heel leuk zijn maar toch erg eenzijdig belicht, wat op zich zeer logisch is daar beide verslaggevers zich bevonden in kamp van Vredenburch 75.
Op de eerste plaats wil ik Vredenburch 75 van harte feliciteren met de leuke toch zeer moeizaam behaalde overwinning op de 45 Plussen.
Maar vindt dat ook de versie van de 45 plussen belicht moet worden vandaar dit verslagje.

U zult zich afvragen hoezo moeizaam: Er is veel door Vredenburch 75 gedaan om de uitslag van 4 -2 op het scorebord te krijgen. Het begint al met het thuis speel voordeel, we waren er nog niet over uit wie er thuis speelden, maar vooruit we geven dit voordeel aan Vredenburch 75.
Dus het is uit eindelijk 4 – 2 geworden op het scorebord.
Maar hoe is deze uitslag tot stand gekomen en met wie, Vredenburch 75 heeft, ondanks dat de naam anders doet denken, een heel veel jonger team, o.a. door de inzet van neefjes, waardoor de gemiddelde leeftijd ver beneden de pakweg 20 komt te liggen.
En dan worden ook nog vrouwelijke charmes de wedstrijd ingooit, waardoor onze trainers van slag raakten en verkeerd zijn gaan coachen. En de 45 plussen, ach laat ik het zo formuleren, door de leeftijdsgrens verhoging van gepensioneerden is er een naamswijziging op komst, het wordt waarschijnlijk;”millennium plus.”

Daarnaast was onze spielmacher Vogelspin Jr. gedwongen mee te spelen in het team van 75, dus het door Vogelspin Jr. gescoorde doelpunt behoort eigenlijk de 45 +++ toe.
Maar goed ook daar zullen we geen woorden aan vuil maken en is het doelpunt dat ONZE Vogelspin Jr. maakte is jullie gegund. (ik weet het deed Jr. pijn zijn bloedeigen broer te moeten verschalken)

De twee doelpunten gemaakt door een van de neefjes, waren niet te stoppen door onze zeer goed keepende Gerard Cox, welke de ballen niet zag aankomen door dat het slipje in de branding lag, de zomer nog lang niet voorbij is en hij zijn pruik kwijt raakte door handtastelijkheden van de tegenstanders, en op dit moment werd door het team 75, zeer listig, maar niet geheel volgens de regels van de 45 plussen gescoord.
Vooruit wij doen niet moeilijk die doelpunten mogen jullie ook hebben.
Maar om nu alle reglement regels aan de laars te lappen gaat toch wel heel ver, de regels van het spel zijn:

Lid 4. Er moet met een ronde, niet al te harde bal gespeeld worden.
Lid 5. Er moet samengespeeld worden en alleen uit een combinatie kan er gescoord worden.
Lid 6. Alleen Peter Steijn mag pingelen, maar alleen bij het bezigen van de woorden: zie lid 7
Lid 7. “HE LUL” je moet daar staan. (wat hij overigens veelvuldig deed.)
Lid 8. De laatste goal is de winnende: dus uiteindelijk is 1 – 0 voor de 45 plussen geworden.

Verder gelden natuurlijk de regels lid 1 en 2 van het 45 plussen reglement boven alle andere regels.

Mannen hartstikke bedankt voor de mooie pot enehû van harte gefeliciteerd met de overwinning.
Volgend jaar of wanneer dan ook eerder kan ik weer genieten van een wereld pot voetbal.

Groet van een nat geregende, weg gewaaide fanatieke toeschouwer, die geweldig heeft genoten.Familie dag 2007 25 editie


Zondag 13 mei heel vroeg op en dan niet om moeders te verwennen maar om heel vroeg naar de burcht te gaan, om te helpen met het klaar zetten van alles wat nodig is om de “FAMILIE DAG 2007 “ goed te laten verlopen. (Heb nog wel vlug een boterham geroosterd en een bloem in een vaas gedaan, want het is: “Moederdag” en ik moet natuurlijk ook nog naar huis vanavond)


Het is niet de eerste keer dat er een familiedag is maar dit het is een jubileum, Lappie organiseert dit jaarlijkse spektakel voor de 25e keer, een zilveren jubileum, ook voor Joop  Leliveld deze fluit het toernooi voor de 25e keer.
Nadat de rommelmarkt, de tafels, stoelen en alle andere attributen die nodig zijn om het toernooi goed te laten verlopen, waren klaar gezet, komen voorzichtig de eerste, supporters, voetballers en andere bezoekers het terrein oplopen.

De scheidsrechters zijn paraat, de keuken en bar ploeg zijn er klaar voor, het startschot kan worden gegeven en de eerste wedstrijden worden gespeeld.
Nadat ik wakker schrik van mijn eerste fluitsignaal, ik liep heerlijk te dromen van Arie de kastelein uit mijn stamcafé, dat hij mij voor de zware inspanningen van afgelopen ochtend,een mooie gele jonge inschonk en ik op de kruk zat.  Plotseling worden wedstrijden wreed verstoort door een hels kabaal, ik vergat zelfs even te fluiten en te dromen, het geluid van gillende van varkens klonk over het terrein, het leek wel of ze  gereed gemaakt werden voor de saté, maar niets bleek minder waar.

Het zijn  de jongens van de 45 plussen voor wie ik wel eens een column of verhaaltje pen. Deze hebben aan het verzoek gehoor geven om verkleed te komen. Ze komen onder luide doedelzak muziek, kwiek het veld op gestrompeld in kilt en voetbalschoenen.

De leeftijd gaat bij sommige (op)spelen, buiten het gebruik van incontinentie luiers, brillen wandelstokken en verplegend personeel, worden McBassie en McAdriaan met rollator en steunzolen het veld  op gerold, dit onder een daverend applaus van de vele toeschouwers die blij waren dat de doedelmuziek werd uitgezet.

De wedstrijden waren spannend, sensationeel en verrassend de dubbele D kregen een DeDe CUP na het nemen van strafschoppen.
In de laatste wedstrijd tegen de Smannen lieten de 45 plussen, ook het een en ander zien, niet aan voetbal want  was afgesproken dat het 1-1 werd. De wedstrijd werd tot een goed einde geleid door de scheidsrechter welke niets toe liet  wat door de beugel kon.

Het was een geweldige dag, tussen door wat schietgebedjes naar de weergoden, welke goed gunstig gestemd waren en het op een enkel spatje na droog hielden.
De 45 plussen waren gelukkig,  ze werden zondag meer betast onder de Kilt en gefotografeerd dan thuis in een week en verdienden  met hun out- fit ? de prijs voor het best verklede team van het toernooi, een krat bier (what else), daar alleen waren ze uiteindelijk ook voorgekomen. De overwinning, zeiden deze stoere schoten, dragen we op aan onze mascotte Nijn en Dani en als dank lieten ze zich van hun beste kant zien.
Rest mij verder iedereen te bedanken, speciaal Tom Haaksma, de vrouwen en mannen  die de inwendige mens hebben verzorgd, de scheidsrechters de altijd aanwezige en moed insprekende Jacob Schot en een ieder die aanwezig was en heeft geholpen de Familie dag 2007 tot een feest te maken SJAPPO tot 2008.

Xenophanes


45+ ziet inzet beloont met 5e plek (2007)

Al vroeg waren we erbij om ons steentje bij te dragen om de boel op te bouwen op De Burcht. De afgelopen dagen hadden we Piet Paulusma aandachtig gevolgd, om te kunnen weten, dat we in de ochtend nog regen zouden hebben en het erna zou opklaren. Zoals gebruikelijk zorgde chef-kok Ruud Halkes voor een prima sport-ontbijtje, zodat we klaar waren voor een leuke en gezellige dag. Nadat we in spanning naar de verrichtingen van het 2e elftal hadden gekeken, moesten we aantreden voor onze 1e partij, die we direct wonnen, wat een weelde. Zou dit komen door de tactische aanwijzingen en juiste wisselbeurtentechniek van Penlight of kwam het doordat de verrichtingen van deze dag perfect werden vastgelegd op het fototoestel van Hepie, die als een volleerde Paparazzi uit allerlei verschillende hoeken de verrichtingen vast legde. Wie zal het zeggen ? De groep werd vandaag aangevuld met 2 broekies (Eagle & Bockie) die naar behoren een snuffelstage afwerkten, want ja, we moeten wel aan de toekomst denken. Helaas gingen de 2 partijen erna verloren en werd er gelijkgespeeld tegen het gezellige team van de Dronken Droppies. Toch werd de kwartfinale bereikt en konden we de mannen van het 4e het nakijken geven, waarna we een mooie 5e plek op onze palmares bij konden schrijven. Toch dienen er nog een paar zaken genoemd te worden:

Opmerkelijk: de hegemonie tussen de 2 HTM-ers Vogelspin & Bockie

Afwezigen: Ridge, Jan Kras en de Hallmarkkaart ….en waar was Willy Batenburg eigenlijk ?

Verrassend: Richard, die zijn debuut opluisterde met prima looplijnen

Lomp: Opa, die nog probeerde een bal van de lijn te halen

Respect: de fitheid van de Gier en Piet (PPDB)

Opwinding: de slalom die Tomba ook op het veld tracht te hanteren

Uitstraling: de rust en inzicht die de Maori in de goal heeft

Stille krachten: Doornroosje, Hepie & Ed (de vertragende middenvelder)

Nieuwe bijnaam: Onkruid……je wilt er eigenlijk van af, maar hij blijft steeds terugkomen

Benjamins van de dag: Vogelspin jr; Eagle & Levi

Teleurstelling met een knipoog: de mannen, die stiekem met hun eigen team mee doen, zoals de Sigaar, Sjekkie en Lange Jan de Blazer

Graag willen wij Tom Haaksma en de andere vrijwilligers bedanken voor deze geslaagde dag en tevens willen we de mannen van het 2e heel veel suc6 wensen aankomende zondag in de finale voor een promotieplek naar de reserve 1e klasse.